Sahil Yenice İlkokulu'nda çocuklar deneyimleyerek öğreniyor. Bu çocuklar pizza yapıyor, kumpir yapıyor, turşu kuruyor... Minik aşçılar iş başında hünerlerini konuşturmaya devam ediyorlar. Hem yaparak yaşayarak, hem tadarak hedeflerine ulaşıyorlar. Gözlemlediler, dokundular, kendi kavanozlarına istedikleri oranda ve çeşitte malzeme koydular. Hijyen kurallarına uyarak çalıştılar, iş birliği içinde ve keyifle turşularını kurdular. Daha sonra turşunun oluşma süresi boyunca gözlemleyecekler ve yiyecekleri bozulmadan uzun süre saklamanın yollarından biri olan turşu oluşumunu, sebzenin tadının ve görüntüsünün kimyasal olarak değiştiğini görecekler.
Okul, öğrencileri yaşama hazırlayan bir yer olmaktan çok hayatın kendisi olmalıdır, bunun yanında yaşamla bağlantı kurmalıdır. Biz de Sahil Yenice öğretmenleri olarak bu amaçta çocuklarımızın her yönde yanında olmaya çalışıyor, onları destekliyoruz. Ve minik aşçılarımıza teşekkür ediyoruz.